Brisel ubrzava formiranje ZSO

Nacionalne vesti - Utorak 16.01.2018 - 07:48

Zajednica srpskih opština biće jedna od glavnih tema trodnevnog tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine, koji danas počinje u Briselu. Razgovaraće se i o registarskim tablicama, upravljanju prelazima...

Razgovaraće se i o registarskim tablicama i upravljanju prelazima FOTO: Getty Images Razgovaraće se i o registarskim tablicama i upravljanju prelazima FOTO: Getty Images

Zajednica srpskih opština biće jedna od glavnih tema na trodnevnom sastanku u okviru tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine, koji danas počinje u Briselu.

Zvanična Priština već dugo izbegava da počne realizaciju te obaveze koja proističe iz Briselskog sporazuma i u kancelariji Federike Mogerini sada nastoje da ubrzaju proces.

Dve delegacije, koje će predvoditi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i novi šef prištinskog tima Avni Arifi, razgovaraće i o primeni sporazuma o registarskim tablicama, integrisanom upravljanju prelazima, mostu u Kosovskoj Mitrovici i energetici.

Radne grupe su se poslednji put srele u novembru prošle godine, a na tim okupljanjima se pripremaju dogovori koji treba da se potvrde na političkom nivou.


 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: