Čuvar spasio pet osoba iz Uvačkog jezera

Nacionalne vesti - Ponedeljak 03.08.2015 - 16:54

Mustafa Kolenović, čuvar u zaštićenom području Uvca nedaleko vizitorskog centra spasao je pet osoba iz jezera, među kojima su bili trudna žena i maloletno dete.

Među spešenima trudnica i dete. Foto: wikimedia.org/Lordlazar98 Među spešenima trudnica i dete. Foto: wikimedia.org/Lordlazar98

- Moj kolega i ja smo začuli povike, par stotina metara od obale i istog trenutka uskočio sam u čamac i krenuo da vidim šta se događa -rekao je Kolenović Tanjugu.

On je dodao da je zatekao 5 osoba u vodi koje su se davile, dok su im stvari iz čamca, koji je potonuo, plivale oko njih.

-'Žena je zapomagala da joj spasim dete pokušavajući i sama da mu pomogne, a kasnije sam saznao da je u osmom mesecu trudnoće - naveo je on.

Pored žene i deteta, iz vode je izvukao i njenog supruga, kao i dve starije osobe, za koje pretpostavlja da su mu roditelji.

- Rekli su mi da su iz Užica, a krenuli su u vikendicu, koja se nalazi na drugom kraju jezera, kada je iznenada čamac počeo da se puni vodom i ubrzo potonuo. Srećom sve se dobro završilo, uspeo sam da ih sve izvučem na obalu gde su im nadležne službe ukazale pomoć - naveo je Kolenović.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: