Dačić će o Makedoniji dati izjavu samo “ugašenom” Tanjugu

Nacionalne vesti - Ponedeljak 21.08.2017 - 17:32

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije hteo danas da da izjavu za medije o razlozima povlačenja osoblja ambasade u Skoplju, već je izjavu dao samo agenciji Tanjug, koja je odlukom Vlade Srbije prestala da postoji pre skoro dve godine.

Tako je odlučeno na nivou Tako je odlučeno na nivou "tri institucije" FOTO: Reuters

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je ranije danas da će se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oglasiti povodom slučaja ambasade u Makedoniji, ali je potom agencija Beta iz Ministarstva obaveštena da je na nivou "tri institucije" odlučeno da Dačić da izjavu samo Tanjugu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je o odluci da bude povučeno osoblje ambasade Srbije u Makedoniji razgovarala s ministrom spoljnih poslova Dačićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Imala sam jutros sastanak sa Dačićem i konsultacije sa predsednikom Srbije, jer se ne radi o maloj stvari", rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona nije htela ništa više da kaže već je zamolila novinare da sačekaju saopštenje na kojem se, kako je rekla, zajednički radi i koje bi trebalo da bude objavljeno oko 12 časova.

Agenciji Beta je u Ministarstvu spoljnih poslova posle rečeno da neće biti saopštenja, već da je Dačić dao izjavu Tanjugu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučeno da se osoblje ambasade iz Makedonije povuče jer su nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: