Dačić otkrio najveću Miloševićevu grešku!

Nacionalne vesti - Subota 19.08.2017 - 12:12

Dačić tvrdi da se sa Miloševićem i svađao.

Milošević teo Dačića ga izbaci iz SPS FOTO: D. Ristić/OK Radio Milošević teo Dačića ga izbaci iz SPS FOTO: D. Ristić/OK Radio

Najveća greška bivšeg predsednika SRJ Slobodana Milosevića bila je što je dozvolio da se "neka ubistva" dovode u vezu sa njim ili sa tadašnjom vlašću, izjavio je lider SPS Ivica Dačić.

"Po meni jedna od njegovih najvećih grešaka jeste u kadrovskoj politci, u samoj partiji i državi, i to što je dozvolio da bude raznih ubistava koja se karakterišu da imaju neke veze s njim, ili sa tadašnjom vlašću", rekao je Dačić u opširnom intervjuu za "Srpski telegraf".

Pored toga, Dačić tvrdi da se sa Miloševićem svađao kad je on bio najjači i hteo da ga izbaci iz SPS. Uprkos sukobima, Dačić je uveren da Milošević bio veliki lider, a ne ratni zločinac.

"O njemu će istorija dati konačan sud, mi smo mali i nedovoljno je vremena prošlo. Milošević je dve velike stvari ostavio srpskom narodu: Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244, ono za šta se još jedino držimo", rekao je Dačić.

On je, upitan za Milosevićeve greške, rekao da "već 5. oktobra nikoga nije bilo u SPS, što dovoljno govori o kadrovskoj politici i njegovoj nemoći da smenjuje neke ljude".

S druge strane, dodao je Dačić, ako gledamo državno i nacionalno, lako je danas reći da nije trebalo dozvoliti da budemo pod sankcijama i bombardovani, navodi "Telegraf".

"Zato što smo podržali narod, doživeli smo sankcije, zato što nismo hteli da potpišemo ultimatum iz Rambujea, doživeli smo bombardovanje. Evo, ja sad postavljam pitanje, da li bi neko danas potpisao taj ultimatum iz Rambujea?" rekao je Dačić.

Telegraf, Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: