DAN DRUGI: Novi pucnji u Kumanovu

Nacionalne vesti - Nedelja 10.05.2015 - 08:58

U Kumanovu se i u nedelju ujutru čuju pucnji, helikopter nadleće i Skoplje, a u Makedoniji je zbog pogibije pet policajaca u okršaju sa teroristima proglašen Dan žalosti, prenose mediji.

Sa lica mesta foto Beta/AP Sa lica mesta foto Beta/AP

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je jutros da policijska akcija u kumanovskom naselju Diva ipak još nije okončana, javila je agencija MIA.

Rejon Kumanova, kako se navodi, nadleću helikopteri i bespilotne letilice, a očevici tvrde da iz tog pravca još može videti gust i crni dim.

Reporteri RTS-a sa lica mesta javljaju da je posle mirne noći jutros ponovo počela sporadična pucnjava u pojedinim delovima Kumanova, a da nad Skopljem leti helikopter.

Makedonski mediji javljaju da su policijske snage i danas raspoređene u naselju Diva u kojem je u subotu došlo do celodnevnog okršaja policije sa teroristima, kao i da iz pojedinih kuća i dalje kulja dim.

U subotu je tokom čitavog dana trajao sukob makedonske policije i naoružane grupe koja se suprotstavljala pucnjima iz automatskog oružja, snajpera i granatama.

Ministarka policije Gordana Jankulovska potvrdila je da je pet policajaca poginulo u Kumanovu, a više od 30 povređeno, kao i da broj poginulih civila još nije poznat.

Veliki broj Albanaca u koloni automobila i autobusa, svi sa kumanovskim registracijama, prelazili su juče na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.

Vlada Makedonije donela je, na vanrednoj sednici, odluku da nedelja i ponedeljak, 10. i 11. maj, budu Dani žalosti, zbog pogibije pripadnika bezbednosnih snaga u policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu.

Zbog Dana žalosti, zastave Makedonije biće spuštene na polja koplja, prenela je agencija MIA.
 

Beta, B92, RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: