Dužnici u švajcarcima: Guvernerka, sram vas bilo

Nacionalne vesti - Utorak 28.06.2016 - 08:34

Beograd Sram te bilo! Samo smo hteli da stvorimo porodicu, da obezbedimo krov nad glavom i da pošteno živimo i radimo!

Izjava guvernerke razljutila dužnike u švajcarcima; Foto: Zorana Jevtić Izjava guvernerke razljutila dužnike u švajcarcima; Foto: Zorana Jevtić

Tako Svetlana Volarević (37) odgovora Jorgovanki Tabaković na njenu izjavu da “nisu svi zaduženi u švajcarcima socijalni slučajevi”.

Te reči guvernerke NBS izazvale su dodatni gnev i ljutnju 22.000 porodica koje imaju kredite u švajcarskoj valuti.

- Je l’ treba da se bacim pod tramvaj i da mi porodica postane socijalni slučaj?! Htela sam deci i sebi da kupim prvi stan, a dovela sam u pitanje našu egzistenciju.

Sa 19.000 dinara banka mi je uvećala ratu na 42.000. U međuvremenu sam ostala bez posla, muž mi zarađuje 34.000 dinara, a imamo dva školarca.

Kredit otplaćujemo uz pomoć roditelja - ogorčeno priča Volarevićeva za “Blic” i pita Tabakovićevu “zar nije mogla da uradi kao i ceo region - da svojim građanima omogući da zaduženja u švajcarcima konvertuju u evro i da ih tako spase bede”.

Zbog pobede Bregzita i jačanja švajcarske valute dužnici u francima ponovo su u strahu.

Za samo jedan dan rata za kredit od 260 švajcaraca skočila je za 1.000 dinara.


So na ranu juče je dodala Tabakovićeva izjavom da nisu svi građani zaduženi u švajcarskim francima socijalni slučajevi i da “njih 3.830 ima po dva kredita” u ovoj valuti.

Bivši guverner Radovan Jelašić poslednji je od zvaničnika uporno upozoravao da će svi koji se zaduže u švajcarcima debelo platiti.

Od njegove ostavke 2010. malo ko je obaveštavao građane kakve bi to posledice moglo da proizvede.

NBS je početkom 2015. ponudila pomoć. Rešenje je, međutim, prihvatilo tek 14 odsto dužnika u švajcarcima.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: