Fajgelj priveden, pretio Jankoviću smrću

Nacionalne vesti - Subota 27.02.2016 - 18:07

Bivši direktor Kulturnog centra grada dr Andrej Fajgelj priveden je danas zbog objava na njegovom tviter profilu i jednog snimka na Jutjubu, saznaje Radio-televizija Vojvodine.

Fajgelj privođen i ranije zbog pretnji; Foto: Twitter Fajgelj privođen i ranije zbog pretnji; Foto: Twitter

Pretpostavlja se da je bivši funkcioner Treće Srbije priveden zbog snimka na Jutjubu u kojem je pretio smrću Zaštitniku građana Saši Jankoviću u vezi sa njegovim stavom o obaveznoj vakcinaciji dece i kazni u slučaju odbijanja iste.

Kako saznajemo Fajgelj je nagovestio ovakav scenario zbog njegovog protivljenja nasilnoj vakcinaciji dece i kažnjavanju roditelja, te oduzimanju dece roditeljima koji odbiju da ih vakcinišu.

"Jankoviću, moram nešto da Vam kažem. Pa nek dolazi policija. Ali moram.

Ako meni oduzmete dete, ubiću vas", napisao je na svom tviter nalogu ovaj profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i jedan od osnivača Treće Srbije.

Fajgelj je već bio hapšen zbog javnih pretnji.

Podsećamo da je u novembru 2015. godine priveden zbog poziva na ustanak protiv aktelne vlasti, izrečene u video-snimku na "jutjubu" pod nazivom "Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije".

Ovog puta, Fajgelj je, kao protivnik vakcinacije, danas na Tviteru zapretio smrću zaštitniku građana, zbog njegove podrške stavu da "sva deca moraju da budu vakcinisana", te da krajna mera odbijanja vakcinacije "može da bude i oduzimanje deteta".

Janković je ublažio svoj stav, rekavši da je ovakav scenario, ipak, teško zamisliv, navodeći da "takav slučaj nije zabeležen i da bi to bilo preterano",

Zaštitnik građana je to na Tviteru i predočio Fajgelju, uz komentar: "Ja vama ne mogu da oduzmem dete, vi mene možete da ubijete. Uživajte u tome".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio pretnje smrću nekadašnjeg direktora Kulturnog centra Novi Sad i bivšeg aktiviste Treće Srbije Andreja Fajgelja upućene ombusmanu Saši Jankoviću preko Tvitera.

"Najoštrije osuđujem strašne i primitivne pretnje koje je Fajgelj uputio Zaštitniku građana", objavio je Vučić na svom Tviter nalogu.

Oglasila se i Srpska liga – nova srpska desnica, zahtevajući hitno puštanje na slobodu Andreja Fajgelja.

U saopštenju ove stranke se kaže da je Fajgelj "izneo svoj stav o pravu i obavezi svakog roditelja da štiti svoju porodicu svim raspoloživim sredstvima, po istom principu po kojem svako od nas ima kako pravo, tako i obavezu da štiti otadžbinu".

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: