Haos u Đakovici: Albanci probili policijski kordon

Nacionalne vesti - Petak 28.08.2015 - 14:18

Grupa Albanaca probila je policijski kordon koji obezbeđuje raseljene Srbe koji su došli u Đakovicu da obeleže slavu.

Napadi na Srbe koji su došli da obeleže slavu. Foto. Wikipedia Napadi na Srbe koji su došli da obeleže slavu. Foto. Wikipedia

Nezadovoljni Albanci bacali su petarde i policiju su gađali crvenom farbom, javlja RTS.

Raseljeni Srbi iz Đakovice i drugih mesta u Metohiji danas su u Đakovici u manastiru Uspenja presvete Bogorodice obeležili slavu Velika Gospojina.

Dok su tri autobusa sa raseljenim Srbima napuštala portu manastira, na kraju nekadašnje Srpske ulice okupila se veća grupa ljudi uzvikujući parole protiv Srba i bacajući petarde. Jedna od parola koja s ečula je "Nema pomirenja bez pravde".

Policija je upotrebila suzavac i sprečila ih da se približe raseljenima kada su autobusima izlazili iz crkvenog dvorišta.

Jedna osoba je uhapšena prilikom proboja policijskog kordona.

Nakon kraćeg vremena okupljeni Albanci su se razišli. Raseljeni iz Đakovice su bezbedno, uz jaku policijsku pratnju napustili taj grad i uputili se prema Visokim Dečanima.

Brojni pripadnici kosovske policije obezbeđivali su manastir, a tu su bili i pripadnici italijanskog Kfora. Ulaz u samu ulicu bio je zatvoren za saobraćaj.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: