I Jeremić i Janković bi pobedili Vučića u Beogradu

Nacionalne vesti - Četvrtak 23.03.2017 - 17:45

U slučaju da se u drugom krugu nađu Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić, sadašnji premijer bi u glavnom gradu izgubio sa većom razlikom nego u slučaju da mu se suprostavi Saša Janković, ali i Janković bolje stoji od sadašnjeg premijera. Vučić ima značajnu prednost u ostalim krajevima Srbije

Očekivana izlaznost je 53,8% FOTO: Profimedia Očekivana izlaznost je 53,8% FOTO: Profimedia

Očekivana izlaznost je 53,8% onih koji su se izjasnili da bi sigurno izašli na birališta 2. aprila na predsedničke izbore, dok se 11% građana izjašnjava da bi verovatno izašlo.

Broj onih koji verovatno i sigurno ne izlaze je 31%, a onih koji ne znaju 4,3%. Sa porastom godina starosti, stepena obrazovanja i ličnih mesečnih primanja, raste i broj sigurnih glasača.

Sigurnih glasača ima najviše iz regiona istočne i južne Srbije, penzionera i zaposlenih u državnom sektoru.

Očekuje se 50% glasova za kandidata Aleksandra Vučića u ovom momentu, 12,5% za Sašu Jankovića, 11,9% za Ljubišu Preletačevića Belog, 7,2% za Vuka Jeremića, 7,1% za Vojislava Šešelja, dok bi ostali predsednički kandidati dobili ispod 5% glasova građana.

Kada bi u drugom krugu ostali Vučić i Janković kao najbolje izglasani predsednički kandidati, sigurno bi izašlo na birališta 49,7% građana.

Za Vučića bi glasalo 62%, a za Jankovića 26,6%.

U situaciji da u drugom krugu ostanu Vučić i Jeremić, onda bi na birališta sigurno izašlo 49,7% građana.

I ponovo bi pobedu odneo Vučić sa 61,8% glasova, nasuprot 27,5% za Jeremića.

Zanimljivi su i podaci po različitim krajevima Srbije.

Prema istraživanju Ninamedia, ako bi se u drugom krugu našli Aleksandar Vučić i Saša Janković, sadašnji premijer bi u Beogradu osvojio 46,1 odsto glasova, a doskorašnji ombudsman nešto više - 47,3.

U slučaju da se u drugom krugu nađu Vučić i Vuk Jeremić, pobeda opozicionog kandidata bi u glavnom gradu bila još ubedljivija.

Vučić bi mogao da računa na podršku 42,5 odsto birača u Beogradu, dok bi Jeremić osvojio 48,5 procenata glasova.

Nedeljnik, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: