Jokić nesposoban za Železnice

Nacionalne vesti - Subota 17.01.2015 - 14:50

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je Vlada Srbije odustala od predloži Zdravka Jokića za generalnog direktora "Železnica Srbije", pošto je nekompetentan za tu funkciju.

Sami ga predložili, smai ga skinuli Sami ga predložili, smai ga skinuli
Ona je kazala da su stigle informacije o investicionom kreditu koje je Jokić uzeo za svoju firmu i da je na osnovu tih podataka odlučeno da se umesto njega za direktora Železnica predloži Miroslav Stojčić.
 
- Iako ne duguje državi, smatrali smo da nije dovoljno kompetentan da vodi
 
Železnice i smatrali smo da je mnogo bolje da takavog kandidata povučemo pa makar i u poslednji čas, nego da takvog kandidata branimo - rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.
 
Jokić je završio Gradjevinski fakultet u Subotici i vlasnik je i direktor firme "Graditelj" iz Novog Sada.
 
Vlada Srbije je na sednici u subotu odlučila da Skupštini društva Železnice Srbije predloži da za generalnog direktora izabere Miroslava Stojčića, iako je u petak predložila Jokića.
 
Konkurs za izbor generalnog direktora Železnica na period od četiri godine raspisan je 9. oktobra prošle godine. 
 
Vlada Srbije je krajem jula 2014. godine smenila generalnog direktora Železnica Dragoljuba Simonovića, koji je bio kadar vladajuće Srpske napredne stranke, kao i dvojicu izvrdšnih direktora - Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: