KIM: 18 osoba privedeno zbog protesta

Nacionalne vesti - Subota 28.06.2014 - 01:03

Policija Kosova uhapsila je 18 osoba zbog nasilništva tokom protesta u blizini mosta na Ibru u južnom delu Mitrovice, koji je održan prošle nedelje.

Demonstranti ukrali opremu iz vozila Euleksa Demonstranti ukrali opremu iz vozila Euleksa
Demonstanti koji su bili nasilni imali su na sebi opremu koju su ukrali iz službenih vozila Euleksa, saopštila je policija.
 
Od 18 uhapšenih i privedenih šetorici je određena mera pritvora, desetorici kućni pritvor, a dvojica su upućena na redovnu procedure.
 
"Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela izazivanje opasnosti za lica pod međunarodnom zaštitom, učešće u grupi koja je izvršila krivično delo, huliganizam, napad na službeno lice. Među njima dvojica su osumnjičhena za tešku krađu i držanje oružja bez dozvole, kaže se u saopštenju PK.
 
Tokom protesta od kamenja je povređeno 13 policijskih zvaničnika i istovremeno je zapaljeno 6 vozila koje su pripadala Policiji Kosova (jedno) Euleksu (dva), UN-u (jedno) i Kosovskoj poreskoj admnistraciji (dva).
 
Oštećeno je i 25 vozila, dok je 12 osoba zatražilo lekarsku pomoć, među njima i dva novinara.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: