KIM: Jablanović napušta Vladu?

Nacionalne vesti - Ponedeljak 02.02.2015 - 16:49

Premijer Kosova Isa Mustafa najavio je da će ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović uskoro napustiti vladu Kosova.f

(Ilustracija) (Ilustracija)
- Veoma brzo će biti promena u Vladi, s obzirom da je (Jablanović) svojom izjavom uvredio majke Đakovice i sve građane Kosova - rekao je Mustafa.
 
Jablanoviću se zamera što je pripadnike opozicionog Pokreta "Samoopredeljenje" i nevladine organizacije "Pozivi majki", koji su u Đakovici gađali autobuse sa Srbima na Badnji dan, nazvao "divljacima", kao i zbog izjave u emisiji "Interaktiv" da nije čuo da se na Kosovu desio masakr, te da su kosovske žrtve - žrtve NATO bombardovanja. 
 
Mustafe je kazao da dalji ostanak Jablanovića u Vladi nakon njegovih izjava ne bi bio poželjan ni za njega. 
 
- Ovo pitanje je preuveličano i ispolitizovano od strane političkih stranaka za njihove određene ciljeve. Međutim, s obzirom da su protesti dva puta eskalirali i građani izrazili nezadovoljstvo putem protesta, to se neće dobro odraziti ni na odnose Albanaca i Srba, niti na dalji ostanak Jablanovića u vladi, a ne bi ni njemu učinilo dobro - rekao je Mustafa.
 
Razrešenje Jablanovića bilo je jedan od najvažnijih zahteva na dva protesta u Prištini, na kojima je došlo do sukoba demonstranata i policije. Opozicija je za sredu najavila nove demonstracije ukoliko Jablanović ne bude smenjen. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: