Naučnici traže komisiju za Stefanovićev doktorat

Nacionalne vesti - Sreda 11.06.2014 - 08:17

Na internetu je pokrenuta peticija kojom se traži formiranje komisije koja bi analizirala doktorsku disertaciju ministra Nebojše Stefanovića.

Akademska javnost traži proveru doktorata Akademska javnost traži proveru doktorata
Univerzitetski profesori, docenti, asistenti, istraživači, doktori nauka i doktoranti pokrenuli su potpisivanje peticije kojom traže od ministra prosvete Srbije da bez odlaganja formira nezavisnu akademsku komisiju koja bi analizirala Stefanovićev doktorat.
 
Komisiju bi, kako se navodi, trebalo da sačinjavaju ugledni i nekompromitovani profesora iz Srbije i inostranstva. 
 
Peticija se nalazi na sajtu www.petitions24.com, a kako navodi ''Politika'', za samo jedan dan potpisalo ju je više od 800 naučnika iz zemlje i inostranstva. 
 
Naučnici traže i da se preispita akreditacija Megatrend univerziteta, naročito za dodeljivanje zvanja doktora nauka, imajući u vidu indicije o brojnim kršenjima etičkih normi. 
 
Jedan od zahteva Peticije je da se ubuduće sve master i doktorske disertacije stečene na privatnim i državnim univerzitetima u Srbiji, objavljuju u elektronskoj formi, da bi bile dostupne akademskoj javnosti.
 
Politika, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: