Neizvestan odlazak Vučića u Srebrenicu

Nacionalne vesti - Četvrtak 09.07.2015 - 18:18

Odlazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemorativni skup u Srebrenici je pod znakom pitanja.

 Razlog otkazivanja posete je loša bezbednosna situacija.Foto: Gettyimages Razlog otkazivanja posete je loša bezbednosna situacija.Foto: Gettyimages

Kako je rečeno iz izvora bliskih Vladi Srbije, bezbednosne procene "nisu dobre" i razlog za otkazivanje puta 11. jula bi mogla da bude i atmosfera u BiH nakon neusvajanja rezolucije u Sreberenici u Savetu bezbednosti UN.

Komemoracija povodom 20. godišnjice zločina u Srebrenici biće održana u subotu 11. jula, a premijer Vučić je u utorak kasno uveče rekao da će predstavljati Srbiju na tom skupu, nakon jednoglasne odluke Vlade Srbije.

"Jednoglasno smo doneli odluku da ja kao predsednik Vlade Srbije predstavljam Srbiju u Srebrenici 11. jula. Zašto smo doneli takvu odluku? Zašto što smatramo da mi Srbi, koji smo mnogostradalni narod, imamo obavezu da poštujemo tuđe žrtve. Samo će tako oni da poštuju naše“, naveo je tada Vučić.

B92,OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: