Nema ukidanja nacionalnih penzija!

Nacionalne vesti - Četvrtak 11.02.2016 - 14:52

Članovi Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije na sednici u četvrtak izglasali su amandman kojim se iz predloga Izmena i dopuna zakona o kulturi izbacuje član koji predviđa ukidanje priznanja za izuzetan doprinos u kulturi, takozvanih nacionalnih penzija.

Sastanak odbora za kulturu; Foto: Oliver Bunić Sastanak odbora za kulturu; Foto: Oliver Bunić

Za ovaj amandman su glasali svi članovi odbora, uključujući i one iz Srpske napredne stranke koji su pre samo dva dana bili među onima koji su podržali predlog o ukidanju penzija.

Amandman odbora za kulturu je prosleđen poslanicima na glasanje.

Podsetimo Odbor za kulturu je pre dva dana glasovima članova opozicije i SPS odbacio Vladin predlog za Izmene i dopune Zakona o kulturi.

Ministar kulture Ivan Tasovac je nešto kasnije na raspravi u načelu na sednici Skupštine Srbije bio izričit u stavu da će nacionalne penzije biti ukinute.

Međutim, nakon što se iste večeri u priču uključio i premijer Vučić koji je pozvao poslanike da ne glasaju za ukidanje penzija stvar se preokrenula za 180 stepeni.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: