Nikolić: Putine, molim vas da Rusija stavi veto

Nacionalne vesti - Subota 04.07.2015 - 11:19

Predsednik Tomislav Nikolić zamolio je ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija uloži veto na britansku rezoluciju o Srebrenici, potvrđeno je za B92.

Nikolić: Ovakva rezolucija ne doprinosi pomirenju. Foto: AFP/Getty arhiva Nikolić: Ovakva rezolucija ne doprinosi pomirenju. Foto: AFP/Getty arhiva


Nikolić je, osim Putinu, pismo povodom britanske rezolucije o Srebrenici uputio i svim šefovima država članica Saveta bezbednosti UN. U pismu Nikolić ističe da ovakva rezolucija ne doprinosi pomirenju i krivicu svaljuje samo na jednu stranu.

Nikolić je pismo uputio i Generalnom sekretaru Ban Ki Munu.

U četvrtak se pojavio četvrti predlog britanske rezolucije o Srebrenici, koji je približen ruskom nacrtu, ali su srpski zvaničnici ocenili da je i taj četvrti predlog neprihvatljiv, jer je reč samo o kozmetičkim promenama.

Savet bezbednosti će predlog rezolucije o Srebrenici razmatrati na sednici koja će najverovatnije biti održana 7. jula, za koju Srbija zvanično još nije dobila poziv.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: