NS: Komunalci se otrovali sumporom

Nacionalne vesti - Nedelja 01.03.2015 - 01:47

Četiri radnika Javno-komunalnog preduzeća "Čistoća" iz Novog Sada u subotu su se otrovala hrom-sumpornom kiselinom, dok su prikupljali otpad na periferiji grada.

(Ilustracija: RTS) (Ilustracija: RTS)
Radnici su smešteni na na plućnom odeljenju Instituta u Sremskoj Kamenici, ali su pušteni na kućno lečenje jer su se osećali dobro.
 
Pri redovnom pražnjenju kontejnera, radnici su primetili dim u kamionu za sakupljanje smeća. Prikupljeni otpad koji je goreo su istresli na zemlju i pozvali vatrogasce koji su ugasili vatru. Nakon toga radnici su osetili mučninu i gušenje. 
 
- Pronađena je ambalaža hemijskog jedinjenja, odnosno hrom-sumporne kiseline koja se koristi za čišćenje labaratoriskih posuda i izuzetno je opasna. Apelujemo građanima da je sve u redu, otpad je zbrinut na našoj deponiji i nema mesta za paniku - saopštili su iz "Čistoće".
 
U blizini mesta incidenta dalazi se Dom zdravlja i nekoliko privatnih klinika. Ambalaža je predata nadležnim institucijama. O incidentu je obaveštena policija i sve nadležne inspekcije, koje su izašle na teren.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: