Obrenovac konačno dobija vodu za piće

Nacionalne vesti - Nedelja 06.07.2014 - 23:35

Posle više od 50 dana od poplava Obrenovac bi konačno mogao da dobije pijaću vodu.

Obrenovac u vreme majskih poplava (Foto: Kurir) Obrenovac u vreme majskih poplava (Foto: Kurir)
- Mi očekujemo da ćemo dobiti pozitivan izveštaj, tako da bi od ponedeljka voda mogla da bude i za piće – rekao je  direktor Vodovoda i kanalizacije Obrenovac, Nenad Radojević.
 
Pored toga što nemaju vodu, oko 400 građana Obrenovca I dalje živi u kasarni i čeka da se vrati u svoje domove.
 
Građani tvrde da opština ne pomaže, u četvrtak je održan i protest na kome su tražili da vlada Srbije konačno počne da isplaćuje pomoć, a pored svega su im stigli i računi za struju i komunalije iako je bilo rečeno da da se to neće događati.
 
Predsednik opštine Obrenovac tvrdi da je sa nezadovoljnim građanima dva dana u neposrednoj komunikaciji. Objasnio je da su određeni rokovi i da je sada stvar u tome da se ta dinamika ispoštuje. 
 
Majske poplave u Obrenovcu oštetile su 3.488 kuća, 1.200 stanova i 2.700 poljoprivrednih gazdinstava. Spiskovi nisu konačni jer ima ljudi koji se još nisu vratili u grad, niti su prijavili štetu.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: