“Od 1. januara svi da plaćaju gas”

Nacionalne vesti - Petak 21.11.2014 - 07:31

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da je od Vlade Srbije dobio nalog da od 1. januara svi moraju da plaćaju gas.

(Foto: www.mc.rs) (Foto: www.mc.rs)

-  To je nalog. Neće biti baš tako lako prvog januara zavrnuti ventil. Nisam ja Vladimir Putin pa da svima zavrnem gas - rekao je Bajatović za RTS.

Ukoliko se želi da "Srbijagas" bude konkurentan na tržištu i da se smanji pritisak na budžet, mora da napravi neke promene.

- Transport gasa mora da bude skuplji za dva dinara, cena mora da bude uprosečena sa ostalim distributerima, to takođe znači dva dinara više i mrežarina mora biti podignuta na realnu cenu - istakao je on.

Te tri mere će, kako je naveo, doneti nedostajućih oko 100 miliona dolara godišnje budžetu Srbije, koji su svake godine nedostajali u poslovanju "Srbijagasa" da bi on bio rentabilan.

 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: