“Oduzeti imovinu Kosmajcu”

Nacionalne vesti - Ponedeljak 17.11.2014 - 12:12

Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o pokretanju finansijske istrage protiv Dragoslava Kosmajca i predložilo sudu da mu se privremeno oduzime imovina.

Tužilaštvo se nakon donošenja naredbe o sporovđenju istrage protiv Kosmajca, donelo i naredbe o zabrani raspolaganja imovinom i istovremeno podnelo predlog sudu za privremeno oduzimanje imovine, za koju se sumnja da je stečena kriminalnim delanostima.

O predlogu će odlučiti Viši sud u Beogradu.

O trajnom oduzimanju imovine može se odlučivati tek po pravosnažno okončanom krivičnom postupku koji je završen osuđujućom presudom.

Više tužilaštvo sprovodi istragu protiv Kosmajca, zbog krivičnih dela podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, dok beogradsko Prvo osnovno javno tužilaštvo vodi istragu protiv Kosmajca zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.

Kosmajca je premijer Aleksandar Vučić letos označio kao najvećeg narko dilera u državi.

U "Beloj knjizi organizovanog kriminala" MUP Srbije iz 2001. navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: