Osumnjičeni za napad na Vučića pušteni na slobodu

Nacionalne vesti - Utorak 21.07.2015 - 20:48

Trojica muškaraca koji su uhapšeni pod sumnjom da su učestvovali u napadu na premijera Vučića u Potočarima, pušteni su na slobodu, javlja RTRS.

Ispitivanje trajalo pet časa. FOTO:Tanjug/Rade Prelić Ispitivanje trajalo pet časa. FOTO:Tanjug/Rade Prelić

Da su Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja pušteni na slobodu za RTRS potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona koji je asistirao u hapšenju.

Osim toga, Merdić je u kratkom telefonskom razgovoru za novinsku agenciju Patria iz Sarajeva potvrdio da je pušten kući posle petosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH.

- Ne znam šta će se dalje desiti. Nisu mi rekli ništa. Vratili su mi dokumente. Samo su tražili da im kažem šta sam video taj dan u Srebrenici - rekao je Merdić.

Ispitivanje privedenih u Tužilaštvu BiH, kako se navodi, trajalo je pet časova.

Sva trojica su, na fotografijama koje je ranije objavio MUP Republike Srpske, označeni kao učesnici atentata na Vučića.

Mediji su Merdića označili kao organizatora tog napada, dovodeći ga i u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom Srebrenice Naserom Oricem, te bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Agencija za istrage i zaštitu BiH uhapsila je Almira Merdića pod sumnjom da je sa još nekoliko osoba učestvovao u napadu na premijera Srbije u Potočarima.
 

B92,OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: