Ponovo evakuacije zbog poplava

Nacionalne vesti - Nedelja 29.03.2015 - 11:40

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je zbog obilnih kiša i većeg vodostaja na nekim rekama evakusano 15 osoba.

foto:Tanjug foto:Tanjug
 
Među evakuisanima je i šestoro dece iz mačvanskih sela Gornja i Donja Vranjska koja je obišao.
 
Prema njegovim rečima, voda se iz Mačvanskog kraja polako povlači, ali evakuisani građani još dva dana sigurno neće moći da se vrate u svoje domove. 
 
Marić je za RTS rekao da se situacija polako smiruje, ali da do 30. marta postoji potencijalna opasnost od poplava i ekipe će do tada biti na terenu. 
 
Situacija na području Ljiga danas je stabilnija pošto se reka Kačer tokom noći povukla u svoje korito, izjavio je jutros Tanjugu načelnik opštinske uprave Stevo Vranešević. 
 
Zbog izlivanja te reke, bila je odsečena mesna zajednica Kozelj. 
 
"Međutim, Kačer se u roku noći u potpunosti povukao u svoje korito, a vodostaj reke Ljug je opao za oko jedan metar tako da nema opasnosti od plavljenja", rekao je Vranešević. 
 
On je dodao da je put Dudovica-Lacković prohodan, iako na njemu ima oko 10 centimentara vode. Prema njegovim rečima, saobraćaj funkcioniše, budući da je kiša prestala i ne očekuju se veći problemi. 
 
Podsetimo, juče je u Pčinjskom, Topličkom i Jablaničkom okruga proglašena vanredna odbrana od poplava zbog značajnog porasta nivoa Južne Morave, Toplice i Veternice. Direktor Vodoprivrednog centra Morava Dragoljub Miljojković izjavio je za da nivo vode raste, ali da stanje nije dramatično. 
 
Zapadna Morava i Moravica kojer su juče poplavile nekoliko stotina hektara poljoprivrednog zemljišta u opštini Požega danas su se povukle oko 30 centimetara i ukoliko ne bude većeg dotoka vodostaja iz ivanjičkog kraja, situacija će u toku dana biti normalizovana, izjavio je Tanjugu načelnik Štaba za vanredne situacije te opštine Dragan Bojić. 
 
Meštani Gorobilja i danas će se pijaćom vodom snabdevati iz cisterne, a sutra će Zavod za javno zdravlje Užice izvršiti uzorkovanje bunarske vode u ovom selu, rekao je Bojić Tanjugu.
B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: