Potpisani sporazumi o železnici i energetici

Nacionalne vesti - Četvrtak 16.10.2014 - 14:54

Predatvnici Rusije i Srbije potpisali su u Beogradu niz sporazuma o železničkom saobraćaju i energetici.

(Ilustracija: srbijadanas.com) (Ilustracija: srbijadanas.com)

Predstavnici dve zemlje potpisali su Sporazum sa Ruskim železnicama o rekonstrukciji severnih delova železnice u Srbiji, Memorandum u oblasti energoefikasnosti i električnom snabdevanju, Sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji, Protokol o razmeni podataka koji karakterišu cenu carine robe, Protokol između Gaspromeksporta i Vlade Srbije, Sporazum o uslovima prebivanja, privilegijama i imunitetu rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Sporazum o readmisiji.

Ruska delegacija predvođena predsednikom Vladimirom Putinom prisustvovaće vojnoj paradi povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda, koji je oslobođen 20. oktobra, alije proslava pomerena za 16. oktobar.

Oko 20.000 ljudi stiglo je na plato ispred Palate "Srbija", a kamere, snajperi i "Kobre" postavljani su na krovu Palate "Srbije".  

Putina čuvaju pripadnici Službe bezbednosti predsednika Rusije. U celoj službi radi između dve hiljade i tri hiljade ljudi, ali je na neposrednom obezbeđenju Putina angažovano oko 150 agenata, od kojih je dvadesetak uvek oko njega.

U svečanoj loži su između ostalih i bivši predsednik Srbije Milan Milutinović, šef misije EU u Srbiji Majkl Devenport i nemački ambasador Hajnc Vilhelm, Dragan Bjelogrlić, funkcioneri DS-a Bojan Kostreš, Marko Đurić i predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić. Među gostima svečane lože ispred Palate "Srbija" mogu se videti i haški optuženici Momčilo Perišić, Milan Milutinović i Dragoljub Ojdanić.
 
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: