Predao se Šarićev saradnik

Nacionalne vesti - Utorak 21.07.2015 - 13:36

Dugogodišnji begunac Bjelopoljac Dejan Šekularac (35) za kojim je tragao Interpol zbog sumnje da je u saradnji sa Darkom Šarićem švercovao ogromne količinu narkotika iz Južne Amerike, predao se crnogorskoj policiji.

Saricev saradnik dolijao u Crnoj Gori FOTO: Fonet/Marina Lopicic Saricev saradnik dolijao u Crnoj Gori FOTO: Fonet/Marina Lopicic
Za Šekularcem je poternicu raspisao Interpol Argentine i on će verovatno danas biti izveden pred istražnog sudiju koji će mu odrediti ekstradicioni pritvor, navode crnogorski mediji.
 
Inače, Šekularac se predao juče, a u bekstvu je od oktobra 2010. samo nekoliko dana pre nego je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom.
 
On je bio uhapšen 5. februara 2010. na osnovu Interpolove poternice Srbije, zajedno sa Goranom Sokovićem, pod sumnjom da su obojica kao članovi narko-klana Darka Šarića učestvovali u švercu 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.
 
Sumnja se da je Šekularac bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika, a da je Soković, zajedno sa Šarićem jedan od dvojice glavnih vođa narko-kartela koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji.
 
Međutim, samo nekoliko dana kasnije Viši sud u Podgorici obojicu je pustio na slobodu po nalogu Vrhovnog tužilaštva Crne Gore, jer je Specijalni sud u Srbiji odbio da protiv njih dostavi dokaze.
 
Tužilac Miljko Rdisavljević tada je izjavio da bi dostavljanje dokaza u tadašnjoj fazi istrage tužilaštvu Crne Gore protiv Sokovića i Šekularca moglo ozbiljno da ugrozi istragu koja se protiv Šarića vodi u Srbijij.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: