Prekinut Odbor o cenzuri

Nacionalne vesti - Petak 17.10.2014 - 14:11

Sednica Odbora za informisanje prekinuta je u petak posle pola sata jer članovi nisu postigli dogovor o tački dnevnog reda koja se odnosi na cenzuru u medijima.

Odbor za kulturu i informisanje (Foto: Beta) Odbor za kulturu i informisanje (Foto: Beta)

Članovi vladajuće koalicije predložili su da se na sednici raspravlja o Ištvanu Kaiću, koji se žali na cenzuru u medijima, dok su demokrate tražile da se raspravlja i o slučaju Olje Bećković i Predraga Sarape.

Pre glasanja o dnevnom redu, članica odbora iz SNS Sanja Nikolić predložila je da se na sednici raspravlja o slučaju Ištvana Kaića, koji, prema njenim rečima, predstavlja primer cenzure.

Ona je rekla da je Kaić, nakon što je u Politici objavio tekst o Olji Bećković, "naišao na zid".

- Smatram da je to klasičan primer cenzure - rekla je Nikolić, na šta je predsednica odbora Vesna Marjanović odgovorila da materijal o tome nije dostavljen članovima odbora, te da se o tome može raspravljati na narednim javnim slušanjima.

Članica Odbora iz DS-a Aleksandra Jerkov rekla je da, ukoliko se Odbor opredeli da govori o slučaju Ištvana Kaića, treba govoriti i o slučaju Olje Becković i Predraga Sarape.

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević rekao je da se o svim slučajevima moglo raspravljati i u okviru već predloženog dnevnog reda u kome stoji da treba održati javno slušanje o slobodi medija, koje inicira Nezavisno udruženje novianra Srbije.

Najveću polemiku između članova odbora DS-a i SNS-a, izazvalo je glasanje o tačkama dnevnog reda, jer je, kako smatraju predstavnici SNS-a, prekršena procedura.

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: