Putin čestitao Sretenje

Nacionalne vesti - Nedelja 15.02.2015 - 14:53

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću Dan državnosti Srbije, 15. februar.

Putin foto Beta Putin foto Beta

Putin je kolegi poželeo dobro zdravlje, a svim stanovnicima Srbije dobrobit i prosperitet.

"Sa zadovoljstvom ističem visoki nivo rusko-srpskih odnosa, koji potpuno odgovara stavovima Deklaracije o strateškom partnerstvu. Siguran sam da će nastavak aktivnog političkog dijaloga i dalje širenje uzajamno korisne bilateralne saradnje u različitim oblastima doprinositi prosperitetu naših bratskih naroda i jačanju stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu", navodi se u Putinovoj čestitki.

U Srbiji se danas obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na taj dan 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobodjenje od Turaka, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav, koji je označio i početak savremene državnosti.

Praznik Dana državnosti odredjen je odlukom Skupštine Srbije 2001. godine, a od 2012. godine taj dan praznuje se 15. i 16. februara.

Danas i Srpska pravoslavna crkva slavi Sretenje.

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: