Rama: Kosovo je nezavisno

Nacionalne vesti - Ponedeljak 10.11.2014 - 12:13

Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama sastali su se u Beogradu.

(Foto: Alo.rs) (Foto: Alo.rs)

Rama je kazao da je činjenica da Kosovo teži nezavisnosti i da je to realnost.

Vučić je to doživeo kao provokaciju i rekao da Kosovo ne treba da bude briga Albanije i da niko ne može da vređa Srbiju u Srbiji. On je naglasio da je Kosovo deo Srbije i da Rama nema pravo da govori o teritorijalnom integritetu Srbije.

Vučić je dodao da je situacija sa dronom na utakmici Srbija-Albanija odlično organizovana i kazao Rami "Iznenadiće vas rezultati istrage"

Dvojica premijera predhodno su se dogovorili da se u obe zemlje ulazi samo uz lične karte.

Vučić je kazao da su njih dvojica razgovarali o razmeni mladih i investitorima i dodao je da će dve zemlje nastaviti da rade na stvaranju uslova za prugu Beograd-Podgorica-Skadar-Tirana i da samo „zajedno mogu da urade to što su zamislile“.

On je kazao da je danas lako da se izazovu sukobi i u Srbiji i Albaniji, ali da mu je drago što su obe zemlje okrenule novi list „ne list iz prošlosti, već list ka zajedničkoj budućnosti“

Rama je kazao da Srbija i Albanija imaju zajedničku istoriju, ali i zajedničku evropsku perdspektivu.

Premijeri su se složili da je neophodno da se radi na unapređenju poboljšanja položaja Srba u Albaniji i Albanaca u Srbiji, naročito Preševskoj dolini.

Albanski premijer Edi Rama doputovao je u ponedeljak u zvaničnu posetu Beogradu, što je prva poseta albanskog državnika nakon 68 godina.

Njega je ispred Palate Srbija dočekao predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, a u delegaciji su bili i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Željko Sertić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i drugi.

Poslednja poseta šefa albanske države Beogradu zabeležena je 1946. godine kada su se sastali Enver Hodža i Josip Broz.

Rama će se tokom posete Srbiji sastati i s gradonačelnikom Beogarada Sinišom Malim i učestvovati na okruglom stolu posvećenom saradnji Srbije i Albanije i prema najavama posetiti Preševsku dolinu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: