SNS i PUPS zajedno!

Nacionalne vesti - Petak 19.02.2016 - 17:19

Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na predstojeće izbore, odlučeno je na konsultacijama koje su imale te dve partije, a novinarima je to saopštio lider SNS-a i premijer Aleksandar Vučić.

Sastanak SNS i PUPS; Foto: G. Srdanov Sastanak SNS i PUPS; Foto: G. Srdanov

Vučić je rekao da dve stranke neće praviti liste i koalicije protiv bilo koga, već liste za budućnost Srbije, da ljudi u Srbiji žive bolje.

Zahvalivši PUPS-u na korektnosti, Vučić je rekao da nisu trgovali, nisu se cenkali.

"Brzo i lako smo se razumeli, jer smo razgovarali o budućnosti penzionera i Srbije, i to je bila jedina važna stvar, zato smo brzo doneli odluku", naveo je premijer.

Dodao je da se na sastanku razgovaralo o tome kako da penzije budu redovne i da rastu, ali i šta su ključni preduslovi napretka ekonomije.

"Postigli smo dogovor da zbog toga, a ne zbog nekih tehničkih i političkih razloga, izađemo zajedno na republičke, pokrajinske i gde je moguće na lokalne izbore", rekao je Vučić, istakavši još jednom da su penzioneri heroji i da su podneli najveći teret reformi i štednje.

Kako je rekao, vlada nije ni njegova ni Milanova (Krkobabića) stranka, i niko od njih nije zaslužan i što smo izašli iz recesije i što smo u periodu rasta, za to što smo popravili poslovni ambijent, skresali fiskalni deficit, što MMF kaže da je makroekonomska sitaucija dobra.

"Nemam šta da dodam, za to su zaslužni penzioneri, koji su pokazali razumevanje za promene, koji su poštovali državu i radili vredno i s ljubavlju", rekao je Vučić, zaključivši da će dve stranke raditi zajednički u budućnosti, da ne prave liste i koalicije protiv bilo koga, već listu za budućnost Srbije.

Lider PUPS-a Milan Krkobabić poručio je da je sa SNS-om danas definisan nastavak saradnje koja traje već dve godine.

"PUPS i ja smo lično podržavali jedan upečatljiv koncept fiskalne konsolidacije koji mora da ima u budućnosti redovnost i sigurnost penzija...

Samo uređene finansije mogu da budu garant finansijske stabilnosti", rekao je Krkobabić.

Osvrnuvši se na zahvalnost Vučića penzionerima, koji su im na prethodnim izborima dali najveću podršku, Krkobabić je rekao da to nije pejorativno, već da je to polovina populacije – 1,7 miliona građana.

"To je četvrtina populacije ove zemlje, koja je svesno i odgovorno stala u zaštitu jednog koncepta", rekao je Krkobabić i dodao da je u jednom trenutku postojala realna opasnost u vidu dileme ne kakve će biti penzije – već da li će ih biti ili ne.

"I tu dilemu smo uspeli da odagnamo", poručio je Krkobabić.

Predsedništvo PUPS-a odlučilo je u četvrtak da napusti višegodišnju koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom i pokuša da postigne predizborni sporazum sa SNS-om.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: