Srbija daleko od bankrota?

Nacionalne vesti - Četvrtak 16.07.2015 - 17:11

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručuje da je Srbija daleko od bankrota, i da više nikad neće biti u opasnosti od bankrota.

para za turizam ima, ali nema projekata FOTO: Tanjug/Oksana Toskic para za turizam ima, ali nema projekata FOTO: Tanjug/Oksana Toskic
 
Ističe da novca za turizam ima, ali da nema kvalitetnih projekata.
 
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je na proslavi povodom obeležavanja Dana Vrnjačke Banje rekao da Srbija sa novcem nema problem, ali da ga neće ni uludo bacati.
 
Obraćajući se čelnicima opštine, naveo je da će u tom smislu imati još veću podršku države, ali da ona neće bacati novac niti u Vrnjačku Banju, niti bilo gde drugde. "Pokažite nam projekte, u njih ćemo ulagati", rekao je Vučić.
 
Kako je rekao, namera je da Vrnjačka Banja postane mondenski turistički centar i da dogodine, i pored zabeleženog rasta ove godine, udvostruči broj turista i noćenja.
 
Premijer je dodao da je za to potrebno da se razviju kapaciteti i da će država to pomoći, ali da su potrebne dobre ideje i pravi projekti.
 
Pohvalio je rukovodstvo opštine na energiji i agilnosti i dodao da ga ne zanima koje su stranke gde na vlasti, već samo kako će izgledati Banja i kako će izgledati Srbija.
 
Vučić je najavio da će bazen koji će se koristiti za Evropsko prvenstvo u plivanju najpre biti u beogradskoj Areni, a da će nakon takmičenja biti izmešten u Vrnjačku Banju.
 
U tom smislu Vučić je rekao da će i aerodrom u Lađevcima brzo biti završen i da će se raditi na putnoj infrastrukturi. "Uradite sve što je potrebno da Banja privuče neuporedivo veći broj turista nego danas", poručio je Vučić.
 
Vučić je večeras otvorio centralni rekonstruisani deo parka u Vrnjačkoj Banji, istakavši da Srbija ima novac koji će ulagati u njene turističke potencijale.
 
"Imamo novac koji ćemo ulagati u turističke potencijale naše zemlje. Ove godine smo u budžetu izdvojili 587 miliona, prošle godine je bilo nula dinara. 
 
Imamo i više od tog novca da damo, samo tražimo od opština da nam ne traže da pokrivamo njihove gubitke, da nam ne traže da narodnim novcem pokrivamo njihovo neznanje ili lopovluk. Tražimo da nam daju najbolje projekte, a mi novac imamo i novac ćemo dati", rekao je Vučić obraćajući se prisutnima na svečanosti povodom otvaranja rekonstruisanog dela parka u koji je Vlada uložila 80 miliona dinara.
 
Rekao je da je Vrnjačka Banja za kratko vreme uspela da od gubitaša bude profitabilna.
 
"Teško je pronaći ovako lepo mesto. Mi Srbi neretko imamo jedan problem: primetili ste da nam je ono što je tuđe uvek lepše. Proputovao sam ceo svet i malo sam tako lepih banja video", rekao je premijer i dodao da će nova fontana u rekonstruisanom parku vratiti stari sjaj kakav je Banja imala kada je bila ispred Bleda i Dubrovnika.
 
Uveren da će Vrnjačka Banja postati sigurno najbolje mesto za turizam u Srbiji, a i u regionu, Vučić je rekao da je zabeleženo povećanje broja turista u prvih pet meseci ove godine u odnosu na prethodnu za 23 odsto, a broj noćenja za devet odsto.
 
Računajte, kazao je, da će taj procenat do kraja godine biti značajno veći.
 
Vlada Srbije, istakao je premijer, spremna je da ulaže novac u razvoj turizma u Srbiji. On je dodao da je ove godine za te namene opredeljeno gotovo 600 miliona dinara. 
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: