Srbija neutralna prema Rusiji

Nacionalne vesti - Subota 22.03.2014 - 18:57

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je, povodom krize u Ukrajini, da Srbija neće imati neprijateljski stav prema Rusiji.

Dodik i Vučić FOTO Tanjug Dodik i Vučić FOTO Tanjug

- Stav Srbije prema situaciji u Ukrajini mora da bude i biće potpuno odgovoran i neće ga donositi tehnička vlada, ali Srbija će poštovati svoje obaveze na putu ka EU i neće imati neprijateljski stav prema Rusiji - izjavio je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

- Mi poštujemo teritorijalni integritet u međunarodnom pravu, ali nemojte da nam o tome govore oni koji su ga ovde zgazili - rekao je Vučić.

- Srbija je na putu ka EU, ona poštuje svoje obaveze, ali neće imati neprijateljski stav prema Rusiji i to je sve što mogu u ovom trenutku da vam kažem -  rekao je on.

Predsednik RS Milorad Dodik je nedvosmisleno rekao da je Republika Srpska na strani Rusije.

- Mi ne možemo kao Dodik da stanemo na jednu stranu, mada ja to razumem.

Vlada Srbije u tehničkom mandatu ne može da se izjašnjava prema ukrajinskoj krizi, a svakako nije mudro ni uvesti sankcije Rusiji niti napustiti naš evropski put.

Srbija će pokušati da zaštiti svoje interese i ida se ponaša odgovorno i zato naš stav mora da bude balansiran, odgovoran i ozbiljan - rekao je Vučić.
 

Tanjug, OK radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: