Srbima zabranjen rad na kruzerima

Nacionalne vesti - Četvrtak 06.11.2014 - 15:27

Zbog lažnog povređivanja na brodovima i “iznuđivanja” novca od kompanija, Srbima je zabranjen rad na nekoliko kruzera širom sveta.

(Ilustracija: fhm.com) (Ilustracija: fhm.com)

Vlasnici agencija koje su posrednici između brodskih kompanija i kandidata za posao, tvrde da kompanije zatvaraju vrata za celu naciju zbog iznuđivanja novca lažnim povredama u dogovoru sa lekarima i advokatima.

- Zbog dva posto ljudi koji “fejkuju” povrede umesto da rade, ispaštaće cela nacija. To traje već neko vreme, “Celebrity” ne prima već godinu dana, a tim putem krenule su i ostale kompanije. Postoji prilično izvesna mogućnost da Srbima bude zabranjen rad na svim brodovima. U nekim od kompanija sad primaju samo devojke – rekao je pravni zastupnik kompanije “Safe Cruise” Ivan Leštanin.

Lažiranje povreda nije lako, jer kompanije svoje zaposlene i bivše zaposlene striktno proveravaju. “Povređeni” se služe lažnim nalazima, a sa lekarima dele “zaradu”, odnosno odštetu, po pola.

- Prošao sam sve intervjue, treninge, odradio lekarske nalaze. Kad sam dobio datum polaska na kruzer, dao sam otkaz, izvadio vizu, a onda mi je stigao mejl u kojem me obaveštavaju da ipak ne mogu da mi ponude posao zbog “poslovnih potreba i promene strategije” – ispričao je mladić koji je odbijen za rad na kruzeru.

Konkurs, vađenje dokumentacije i priprema za brod, kandidate košta i po 1.000 evra.


 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: