Svi advokati u štrajku

Nacionalne vesti - Utorak 24.06.2014 - 10:23

Advokati u Srbiji u sredu će stupiti u trodnevni štrajk zbog odluke Ministarstva finansija o povećanju poreza.

Od srede svi advokati u štrajku (Ilustracija) Od srede svi advokati u štrajku (Ilustracija)
Odluci o potpunoj obustavi rada svih advokata u zemlji, prethodio je petodnevni štrajk advokata u Beogradu koji je počeo 18. juna. 
 
"Mi smo peti dan u štrajku i zovemo na razgovor one koji su nadležni, ali nema nema nikakog ođeka u držanim organima, ne znam koji je razlog za to, vrlo čudnovato", rekao je za agenciju Beta predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić. 
 
On je naveo da je odlukom Ministarstva finansija, advokatima koji plaćaju paušalni porez, ta obaveza povećana od 100 do 300 odsto. 
 
"Mi se ne čudimo što postoji ta razlika, jer se uzimaju različiti kriterijumi u obzir, ali je skok u odnosu na prošlogodišnji nenormalan, egzistencija prosečnog advokata je dovedena u pitanje", istakao je Šoškić. 
 
On je kazao da su nadležnima ponudili da se zadrži nivo paušalnih poreza na prošlogodišnjem nivou, i da se za ovu godinu pronađe rešenje koje će, kako je istako, zadovoljiti i advokate i državu. 
 
Šoškić je naveo da je Skupština Advokatske komore Srbije, ukoliko se do kraja nedelje ne postigne rešenje, donela odluku da od 1. septembra započnu potpunu obustavu rada. 
 
U Ministarstvu finansija ranije su demantovali navode advokata, i istakli da je porez povećan za 46 odsto. U tom Ministarstvu danas nisu mogli da potvrde da li će biti sastanka sa predstavnicima advokata. 
 
Zbog štrajka advokata u Beogradu se nisu održavala suđenja, jedini izuzetak su bili predmeti u kojima bi rok za izjavljivanje pravnog leka isticao u toku trajanja obustave rada. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: