Tadić neće u Vladu zbog Dačića

Nacionalne vesti - Petak 16.01.2015 - 00:59

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ne želi da uđe u Vladu Srbije sve dok je u njoj predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, rečeno je u SDS-u.

Dačić je pre nekoliko dana kazao da neće imati problem da sarađuje sa Tadićem ako njegova stranka uđe u rekonstruisanu Vladu Srbije.
 
U SDS-u su kazali da je Tadić i nakon prošlih izbora izjavio da ne bi bio u Vladi sa SPS- om i da se on i stranka koju predvodi toga dosledno drže.
 
- Za SPS je jedini cilj ostanak na vlasti po svaku cenu. Dačić, iznoseći sve vreme najoštrije kritike upućene Tadiću i SDS-u, i istovremeno tvrdeći da bi za njega SDS bila prihvatljiv partner u Vladi, potvrđuje da je za njega zadržavanje vlasti jedini cilj, kao i da nema nikakve druge kriterijume – rekao je funkcioner SDS-a Konstantin Samofalov.
 
On je kazao da je suštinsko je pitanje da li Dačić stoji iza kritika koje upućuje Tadiću i SDS-u, ili je „zarad ostanka na vlasti za njega sve prihvatljivo, pa čak i demantovanje sopstvenih stavova“.
 
SDS, kako je naveo, do sada nije dobila nikakav poziv za učešće u rekonstruisanoj vladi, niti su na tu temu vođeni bilo kakvi razgovori.
 
- Besmisleno je govoriti o uslovima pod kojima bi SDS ušla u vladu. Ipak, smatramo da SPS nije jedini razlog loših rezultata ove vlade – rekao je Samofalov.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: