Tahiri: Dijalog Beograda i Prištine 5. avgusta

Nacionalne vesti - Sreda 29.07.2015 - 14:07

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da će se dijalog između Beograda i Prištine nastaviti 5. avgusta.

Edita Tahiri: Nastavlamo razgovore. Foto: Vlada Kosova Edita Tahiri: Nastavlamo razgovore. Foto: Vlada Kosova

Osim toga, Tahiri je odbacila najave da može doći do prekida ili suspenzija tog dijaloga.

- Dijalog će se nastaviti. Proces je aktivan i mi nastavljamo razgovore. Kao što znate razgovori se mogu odvijati i na daljinu. Na Kosovu je bila delegacija EU, ali da li je bilo zahteva za prekid razgovora, ne znam - rekla je Tahiri za dnevnik "Epoka e Re" dodajući da o tome može odlučiti samo Vlada Kosova.

Ona je najavila da će se u Briselu 5. avgusta nastaviti razgovori na kojima će se odlučiti o svim tehničkim aspektima sporazuma o priznanju polisa osiguranja između "Kosova i Srbije".

- Imamo saglasnost da se 5. avgusta sastanemo u Briselu da bi predstavili sve tehničke pripreme kako ne bi bilo opravdanja od strane Srbije da navodno zbog tehničkih priprema nisu uspeli da ostvare sporazum - rekla je Tahiri.

Prema njenim rečima, u okviru dijaloga u Briselu ostaju pitanja primene sporazuma o energetici, uklanjanja barikade na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici i zajednice opština sa srpskom većinom.

Krajem prošle nedelje trebalo je da počne da se primenjuje ranije postignut sporazum o ukidanju taksi za osiguranje automobila, koja se plaća na prelazima između Kosova i centralne Srbije, ali on se i dalje ne primenjuje za šta Beograd i Priština međusobno prebacuju odgovornost.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: