Tornado pogodio Jagodinu

Nacionalne vesti - Utorak 24.05.2016 - 19:00

Jagodinu i deo Pomoravlja zadesio je jak pljusak sa gradom i grmljavinom, ali i pojavljivanje neobičnog oblika na nebu koje podseća na "tornado".

MNogi su prvi put videli ovu pojavu; Foto: YouTube screenshot MNogi su prvi put videli ovu pojavu; Foto: YouTube screenshot

Nevreme je počelo oko 13:30 i trajalo je oko pola sata, a zatim se nad gradom, sa zapadne strane, pojavio crni oblak u vidu pijavice.

Ovaj vrtlog, sličan tornadu, kakvi nastaju kod takozvanih nestabilnih oluja, trajao je oko 15 minuta i izazvao veliku pažnju građana.

Građane Jagodine uznemirio vrtlog vazduha nalik na tornado koji se sa neba spuštao ka zemlji.

Pošto mnogi prvi put vide tu pojavu, posle pljuska su je snimali mobilnim telefonima.

- Nije reč o tornadu već o takozvanoj 'pijavici' koja se pojavljuje na ravnim površinama kada dođe do razlike u pritiscima.

Ova pojava nije uobičajna za Pomoravlje, već se javlja u ravničarskim krajevima, najčešće u Vojvodini - kaže rukovodilac radarskog centra Bešnja Svetlana Biljić.

U poslednjih deset godina te prirodne pojave nije bilo u Pomoravlju.

U Dragocvetu je vetar pomerao automobile, čupao drveće i napravio pojedinim domaćinstvima veliku materijalnu štetu.

Inače, na gradonosni oblak sa tri stanice ispaljeno je šest raketa.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: