U Briselu i o Trepči

Nacionalne vesti - Subota 17.01.2015 - 09:17

Srbija će tražiti da se o izmenama Zakona o javnim preduzećima na Kosovu i Metohiji i o kombinatu Trepča razgovara 9. februara.

Znak Trepče Znak Trepče

Razgovor bi se vodio u okviru nastavka političkog dijaloga Beograda i Prištine, prenosi list "Danas".

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić pokušava da predstavnicima međunarodne zajednice objasni posledice usvajanja izmena Zakona o javnim preduzećima u kosovskom parlamentu, odnosno da stopira usvajanje tog zakona najavljeno za ponedeljak", piše Danas pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije.

Kosovska vlada usvojila je predlog izmena Zakona o javnim preduzećima, koji otvara put da Trepča, ali i ostala preduzeća, pređu u vlasništvo Kosova.

Skupština Kosova će u ponedeljak po hitnom postupku razmatrati predložene izmene i dopune Zakona o javnim preduzećima, kojim će Rudarsko-metalurrski kombinat Trepča postati javno preduzeće, odlučilo je ranije Predsedništvo Skupštine.

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: