Ugljanin: Pričao sam i sa muftijom

Nacionalne vesti - Nedelja 02.11.2014 - 22:37

Nosilac liste "Za bošnjačko jedinstvo" na izborima za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine Sulejman Ugljanin izjavio je da je cilj da sa drugom listom "Za Bošnjake, Sanžak i muftiju" zajedno formira Bošnjačko nacionalno veće (BNV) "koje odražava izbornu volju Bošnjaka".

(Foto: B92) (Foto: B92)

"Rekli smo da na ovim izborima nema pobednika i poraženih, već da je bitno da pobedi bošnjačko jedinstvo. Sada očekujem da se veće konstituiše u najhitnijem roku u interesu Bošnjaka", izjavio je Ugljanin u intervjuu za "Večernje novosti".

Ugljanin, čija je lista prema preliminarnim rezulatima osvojila oko 54 odsto glasova u celoj Srbiji, kazao je da Bošnjacima potrebno legitmno i jedinstveno veće i da su sada stvoreni uslovi da BNV radi na rešavanju svih pitanja kija se tiču Bošnjaka.

Upitan o špekulacijama da se sa muftijom Muamerom Zukorlićem pre izbora dogovorio da on (Uglajnin) dobije BNV, a muftija jedinstvenu islamsku zajednicu, Uglajnin je kazao da je pre izbora razgovarao sa svim relevantnim predstavnicima bošnjačkih institucija, pa tako i sa sekretarom Bošnjačke akademije nauka i umetnosti Zukorlićem.

"Suština razgovora bila je da nađemo najbolji zajednički model za postizanje bošnjačkog jedinstva. Konkretno, za formiranje jedinstvene izborne liste na kojoj bi se našli svi predstavnici bošnjačkih institucija. što se tiče tih špekulacija, one su samo proizvod mašte onih kojima ne odgovara sve prisutnije bošnjačko jedinstvo", kazao je Ugljanin.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: