Ugrožena Hidroelektrana Đerdap

Nacionalne vesti - Utorak 16.09.2014 - 09:03

Zbog obilnih padavina i velikog broja odrona kamenja i blata u istočnoj Srbiji, neprohodni su svi putni pravci koji vode ka Kladovu. Voda je prodrla u pomoćni deo Hidroelektrane "Đerdap Dva" i time ugrozila njen rad.

Uhrožen rad HE Đerdap (Ilustracija: tvbest) Uhrožen rad HE Đerdap (Ilustracija: tvbest)

Gorska služba spasavanja Srbije (GSS) saopštila je da njene ekipe iz Zaječara i Boljevca od ponedeljka uveče učestvuju u pružanju pomoći i evakuisanju stanovništva Tekije.

Do sada je evakuisano oko 370 osoba sa područja opštine Kladovo. Jedna žena je poginula u poplavi u Tekiji, javila je ranije Regionalna TV Bor.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da je u Tekiji, koje je poslednjih dana ugrožno usled velike količine padavina, situacija mirna, a da je trenutno najteža situacija u selu Grabovica kod Kladova.

Marić je objasnio da je u ponedeljak noću deo snaga iz Tekije prebačen u selo Grabovica zbog rasta vodostaja.
 
- Jutros je mirna situacija u Tekiji i jedan deo snaga smo odande povukli. Noćas nas je zabrinjavalo selo Grabovica, koje ima oko 800 stanovnika, gde je počeo da se diže nivo vodostaja. Ne možete da presečete nasip, jer je s druge strane Dunav - rekao je Marić.
 
Kako je istakao u tom selu, gde su za sada evakuisana dva domaćinstva, voda je trenutno u stagnacijiji.
 
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: