Usvojen Zakon o radu i PIO

Nacionalne vesti - Petak 18.07.2014 - 13:19

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će se izmene i dopune Zakona o radu sprovoditi i da će svi biti u obavezi da ga poštuju.

"Zakon je usvojen i pozivam socijalne partnere da poštuju zakon, da razumeju da je on usvojen i da proizvodi posledice i da znaju da će se ova Vlada držati svakog slova ovog i svakog drugog zakona koji bude usvojen", rekao je Vulin. 
 
On je kazao da će Zakon pomoći tržištu rada da se razvije, radniku da sačuva svoj posao, a poslodavcu će pomoći da unapredi posao i više zaradi. On je izrazio spremnost na dijalog sa svim socijalnim partnerima. 
 
Vulin je izrazio očekivanje da će izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje je takođe usvojila Narodna skupština omogućiti znatne uštede. 
 
"U narednih deset godina očekujemo da ćemo uštedeti 5,35 odsto bruto društvenog proizvoda, ničija prava neće biti ugrožena niti umanjena, samo ćemo malo sporije odlaziti u penziju, samo će oni koji su do sada imali beneficirani radni staž, a nije trebalo, ostati bez toga", kazao je Vulin. 
 
Vulin je rekao da će se promenom strukture PIO fonda uštedeti, jer će Upravni odbor umesto 21 člana imati sedam članova. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: