Veliko hapšenje po Srbiji

Nacionalne vesti - Nedelja 14.06.2015 - 10:35

Zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela, uhapšeno je 14 osoba na teritoriji Valjeva i Kolubarskog okruga.

foto:Bigportal foto:Bigportal
Policija je tokom noći obavila pretres na više lokacija na tom području, saopštila je Policijska uprava Valjevo.
 
Na području Valjeva, Mionice i Ljiga uhapšeno je devet osoba zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, prenosi Tanjug.
 
Kako se navodi, 45 stranih državljana iz Afrike i Azije otkriveno je u ilegalnom tranzitu, a uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, u Prekršajni sud u Valjevu privedeno je 26 osoba, dok je 19 sprovedeno u centar za azil u Bogovađi.
 
Tokom akcije, koja je trajala od 22 do 10 časova, na teritoriji Valjeva uhapšeno je i po ovlašćenju višeg javnog tužioca zadržano pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
 
Kako se navodi, policija je tokom pretresa šest lokacija pronašla 61 gram heroina spremljenog za dalju prodaju, 11 grama amfetamina, vagicu za precizno merenje i 14 mobilnih telefona za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog dela.
 
Dodaje se da je pronađeno i oduzeto i 23 kilograma rezanog duvana i 36 metaka.
 
Svi osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni nadležnom Osnovnom i Višem tužilaštvu u Valjevu.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova će, kako se ističe, nastaviti sa sporovođenjem sličnih koordiniranih akcija na području Policijske uprave Valjevo.
 
RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: