Vlada do 25. aprila

Nacionalne vesti - Subota 05.04.2014 - 14:11

Lider SNS Aleksandar Vučić je najavio da će vlada biti formirana do 24. ili 25. aprila, da će biti manja, i da neće brojati više od 19 članova, a verovatno i manje.

Vučić Foto Blic Vučić Foto Blic

Naveo je da će prvo pričati sa Ištvanom Pastorom, pa SPS-om, a onda će verovatno se konsultovati i sa Novom demokratskom strankom. Sledi ozbiljne reforme, ali penzije ću se truditi da ne diramo, rekao je Vučić.

Predsedništvo SNS je danas raspravljalo o formiranju nove vlade, a Vučić se posle sednice obratio novinarima.

Vučić je najavio da će govoriti sa svima koji to žele. Dodao je da u ponedeljak u 11 časova ima sastanak sa Ištvanom Pastorom, u utorak će se sresti sa Ivicom Dačićem, a pozvaće i NDS.

- Razmenićemo argumente, pa da vidimo da li će prihvatiti naš plan i program - naveo je Vučić.

- Kada smo ušli u kampanju, obećali smo najbrže moguće formiranje vlade i to ćemo ispuniti. U roku od mesec dana i manje, imaćemo vladu. Ima mnogo posla, obaveza, teških reformi koji su pred nama i želimo da rešimo. Skupština će biti konstruisana u danima pred nama - rekao je Vučić.

On je naveo da su danas razgovarali o planu i programu, kao i ciljevima SNS.

- Vodićemo politiku koja je dobra za buduće generacije, ali ne za rezultate naše stranke na nekim od narednih izbora. Što smo obežali, uradićemo. To nisu kule i gradove, to nije med i mleko - dodaje Vučić.

Na dnevnice trošimo 16 miliona evra, moramo da krešemo troškove

- Imali smo mnogo zastrasujuće neozbiljnih odluka o povećanju plata i penzija pre pet ili šest godina i zbog toga smo mnogo izgubili. Uslediće dramatične uštede na troškovnoj strani budžeta.  Na dnevnice trošimo 16 miliona evra, na službena vozila i gorivo gotovo 150 miliona evra...ništa više neće biti kao što je bilo. Deo ljudi iz javnog sektora ćemo prebaciti u privatni sektor. Omogći ćemo da privatni sektor jača. Politika vlade će biti politika agresivnog zapošljavanja - kaže Vučić.

- Moraćemo ubuduće mnogo više da zarađujemo, a da trošimo manje. To će nas koštati popularnosti i mnogo čega - naveo je Vučić, i dodao da mora da kaže narodu ono što niko pre nije hteo.

Napravićemo sistem kao u razvijenim zemljama, poput Austrije i Nemačke, u kom nema čuda, ali ima reda, rada i discipline i za takvu politiku smo danas dobili podršku Predsedništva stranke, a imaćemo i glavni odbor, izjavio je danas lider SNS Aleksandar Vučić.

On dodaje da će do kraja juna biti doneti svi zakoni koji su najavljeni, o radu, državnim službenicima, planiranju i izgradnji kao i iz oblasti pravosuđa. Sve ukupno, radi se o 20 zakona.

Lider SNS dalje navodi da će biti rešen problem preduzeca koji su u restruktuiranju.

- To je ono što su nam drugi ostavili, i uništili u prethodnim godinama. Gde god budemo imali šansu, dovešćemo investitore- kaže Vučić i dodaje da će doći do promene odnosa prema svemu što se dešava u javnom sektoru.

Dalje navodi da mora da reši situacija u kojoj Srbija više troši nego što zarađuje.

Povodom razgovora o formiranju nove vlade, on je rekao da je saslušao zahteve stranačkih kolega i da je zaključak da treba da se razgovara sa svima, pa će posle doneti odluku.

Vučić je najavio da će sledeća vlada biti manja, i odgovorna, i da će biti formirana u rekordnom roku.

- Najviši mogući broj novih članova vlade biće 19, ali mislim da će biti i manje. To je gornja granica - rekao je Vučić.  

Vučić je nastavio da govori o ekomskom programu nove vlade, pa je tako naveo da privatni sektor mora da se razvije.

- Nema više feuda u Vladi, pa da se niko ministru ne meša u ono što radi. To smo prevazišli. Mešaće mu se svako. Do sad se gledalo da se prima plata, a da niko ništa ne radi. E sad više ne može tako - rekao je Vučić.

- Ne znam koliko će biti ministara iz SNS, to nije poenta -  rekao je Vučić i dodao da će pre vlade biti formirana skupstina, a da će svi zakoni neophodni za formiranje vlade biti doneti najkasnije za sedam dana, što je tri puta kraći rok nego prošli i pretprošli put kada je formirana vlada i 2,5 putra kraći nego 2007.

OK RADIO, Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: