Vlada garantuje za Šešelja ako on poštuje uslove

Nacionalne vesti - Utorak 01.07.2014 - 19:49

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, optuženog pred Haškim tribunalom, pod uslovom da se on u pravno obavezujućoj formi izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi ili sa njim dogovori nadležno sudsko veće tribunala.

(Foto: bigportal.ba) (Foto: bigportal.ba)
"U dosadašnjoj praksi Vlada Srbije je uspešno sprovela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Srbije optuženih pred Haškim tribunalom", navodi se u saopštenju izdatom posle sednice Vlade.
 
Vlada je, povodom zahteva Haškog suda da se izjasni o garancijama za privremeno puštanje Šešelja na slobodu, navela da je po zakonu o saradnji sa tribunalom davala garancije za sve državljane Srbije optužene pred tim sudom koji su se zahtevom obratili i tražili da Srbija garantuje da će ispuniti sve uslove koji budu bili određeni u odlukama sudskih veća tribunala.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: