"Vozilo za ubistvo kupljeno 2017, a 2009. bilo u Srbiji"

Nacionalne vesti - Petak 19.01.2018 - 07:40

Beograd -- Policija Kosova tvrdi da je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen Oliver Ivanović.

Poslednji vlasnik vozila boravi negde u Srbiji FOTO: Twitter/Balkan Insight Poslednji vlasnik vozila boravi negde u Srbiji FOTO: Twitter/Balkan Insight

U saopštenju za medije MUP-a Kosova ističe se da imaju informacije o kupcu koji je 2017. kupio to vozilo i da je od 2009. godine to vozilo bilo na jednoj adresi u Srbiji.

"Policija Kosova je identifikovala broj šasije zapaljenog vozila koje je nađeno na severu Kosova i za koje se veruje da je umešano u ubistvu Olivera Ivanovića i koje je odmah putem međunarodnih kanala uspela da lokalizuje u jednog zemlji EU", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je policija Kosova u saradnji sa tom zemljom na nivou operativne saradnje uspela da utvrdi da je to vozilo od 2009. godine bilo na određenoj adresi u Srbiji i uspela da utvrdi kome je ono prodato 2017. godine.

"Ministar unutrašnjih poslova Fljamur Sefaj i direktor policije Kosova Špend Mađuni su o tome obavestili tužioce koji će putem zvaničnih kanala zatražiti međunarodnu pravnu pomoć od srpskih vlasti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policija, Ministarstvo pravde i MUP Kosova imaju potrebne kapacitete za istragu i da su "maksimalno opredeljeni da ovaj kriminalni akt dobije epilog".

Podsećamo, zamenik komandanta Policije Kosova za sever Besim Hoti rekao je za prištinske medije da poslednji vlasnik vozila boravi negde u Srbiji, ali da nema informacija koje je nacionalnosti.

Direktor policije Vladimir Rebić ranije je potvrdio da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Olivera Ivanovića, pripadao Srbinu iz Austrije.

On je dodao da je vozilo više puta potom prodavano i policija pokušava da sazna ko je poslednji kupio taj automobil, a potvrdio je da je reč o, kako su pisali mediji, davno preminulom Srbinu iz Austrije.

"Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavao da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila", istakao je direktor policije.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović je ubijen u utorak u atentatu ispred sedišta svoje stranka u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: