Vraća se Šešelj

Nacionalne vesti - Petak 07.11.2014 - 01:45

Pretresno veće Haškog tribunala odobrilo je u četvrtak privremeno puštanje predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja iz Haškog tribunal zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Staranačkim kolegama poručio: Vreme neću trošiti na lečenje, već osvetu Staranačkim kolegama poručio: Vreme neću trošiti na lečenje, već osvetu
Njegov sin Aleksandar Šešelj kazao je da će lider SRS-a već u petak biti na slobodi. U prostorijama SRS u Zemunu slavlje je počelo u četvrtak uveče, a iz te stranke rekli su da je samo pitanje hoće li Šešelj doći putničkim ili avionom Vlade Srbije.
 
Oni su najavili da će dočekati svog lidera, koji će se naredne subote obratiti na velikom skupu u Beogradu.
 
Portparolka Haškog tribunala Magdalena Spalinska potvrdila je da je Sudsko veće Tribunala donelo odluku da Šešelj bude privremeno oslobođen.
 
Ta odluka bi, kako je navedeno u podnesku, trebalo da omogući Šešelju lekarsku negu "u najadekvatnijem mogućem okruženju", a Veće je, takođe dodalo, da, s obzirom na okolnosti, nije neophodan pristanak optuženog.
 
Sudsko veće zahtevalo je  garanciju zaštite svedoka i integritet postupka. Vlada Srbije u sredu je Haškom tribunal dostavila uslovne garancije za puštanje Šešelja. Sudsko veće zaključilo je da će Šešelj poštovati uslove - da ne utiče na svedoke i žrtve i da će se pojaviti pred Tribunalom kada mu to bude naloženo.
 
Šešeljev sin Aleksandar tvrdi da Haški tribunal nije postavio nikakve uslove za njegovo puštanje na slobodu. Iako su ranije izjavili da ne znaju šta piše u poverljivim aneksima koji su deo ove odluke.
 
Vojislav Šešelj se u pritvoru Haškog tribunala nalazi se od 24. februara 2003. godine. Optužnica ga tereti za zločine protiv čovečnosti na teritoriji Vojvodine, BiH i Hrvatske.
 
Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: