Vučić i Izetbegović - piće u Knezu i šah na Kališu

Nacionalne vesti - Sreda 22.07.2015 - 17:55

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH prošetali su centrom Beograda, seli u baštu jednog restorana, a zatim otišli na Kalemegdan.

Uz muziku o ozbiljnim stvarima. Foto: Twiter nalog Aleksandra Vučića. Uz muziku o ozbiljnim stvarima. Foto: Twiter nalog Aleksandra Vučića.

Uz velike mere obezbeđenja članovi Predsedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović su posle formalnog dela u Palati Srbija i ručka na Dedinju u neformalnom delu posete otišli u zgradu "Geozavoda" gde ih je dočekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda predstavio im je maketu i projekat "Beograd na vodi", a zatim su svi zajedno sa premijerom otišli u Knez Mihailovu ulicu u baštu restorana "Kolarac", gde su uz živu muziku nastavili razgovor sa premijerom.

Kako je javio reporter B92, centar grada je pod opsadom policije, što uniformisanih pripadnika MUP-a, to i onih u civilu. Osim u Knez Mihailovoj ulici, policajci u civilu sede u mnogim kafićima i baštamka restorana. U toku dana raspoređeni su i snajperisti.

Oko stola gde su sedeli Vučić, Mali i gosti iz Sarajeva bio je prsten obezbeđenja, a mnogi građani i turisti su u prolazu slikali mobilnim telefonima "Kolarac". Jedna od pesama koju su zasvirali tamburaši tokom kratkog odmora delegacije bila je i "Sarajevo, ljubavi moja".

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu, gradu koji se, kako kaže, razvija, te da mu je uvek drago kad ga službeni put dovede u prestonicu Srbije.

"Naš prijatelj Aleksandar (Vučić) se pokazao kao izvanredan domaćin", rekao je Izetbegović.

Vučić je odgovorio da su Srbi odlični domaćini, a Bošnjaci i Hrvati jednako dobri.

Nakon osveženja u centralnoj gradskoj ulici gosti iz Sarajeva, premijer Aleksandar Vučić i gradonačelnik Siniša Mali otišli su na Kalemegdan gde je folklorni ansambl u srpskim narodnim nošnjama izveo kratak program.

Potom su Vučić i Izetbegović odigrali i pratiju šaha na Kalemegdanu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: