Okupala se u burkiniju, izbacili je, platila čišćenje

Zivot i stil - Utorak 08.08.2017 - 10:17

Žena muslimanske veroispovesti bila je na odmoru u blizini Marseja,a uprava je pre dva dana ispraznila bazen i naplatila joj čišćenje jer se kupala u burkiniju.

screenshot screenshot

Burkini je kupaći kostim koji pokriva celo telo i postao je predmet burne rasprave nakon zabrane nošenja na plažama, koja je usledila zbog terorističkih napada prošle godine.

Francuski sud je odbacio zabranu burkinija, zbog kog je policija patrolirala plažama kako bi proterala muslimanke ili ima naplatila kazne.

Organizacija za borbu protiv islamofobije CCIG objavila je da je član osoblja turističkog objekta zamolio goste da napuste bazen jer se žena poznata pod imenom Fadila okupala u njemu u burkiniju.

Uprava odmarališta je zatim pozvala njenog supruga i zamolila da do kraja boravka Fdila više ne koristi bazen. Dostavili su im račun za čišćenje od 440 funti.

Fadila je izjavila da je “razočarana, šokirana i povređena činjenicom da neko može toliko da poludi zbog jednog burkinija“.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

blog comments powered by Disqus