"Aha - mura" dobija struju

Regionalne vesti - Petak 23.01.2015 - 08:08

Rukovodstvo kompanije "Aha Mura-Prvi maj" u Pirotu, potpisalo je ugovor sa preduzećem EPS-snabdevanje, o priključenu te fabrike na elektromrežu.

KOnačno struja u nekadašnjem KOnačno struja u nekadašnjem "Prvom maju" iz Pirota

Kako je Tanjugu izjavio finansijski direktor "Aha Mura-Prvi maj" Slaviša Svilarov, to praktično znači da bi proizvodnja u toj kompaniji, kojoj je zbog dugova bila isključna struja, mogla biti pokrenuta za koji dan, jer se do kraja ove nedelje očekuje i deblokada računa preduzeća.

"Komercijalna služba preduzeća uveliko radi na obezbeđivanju poslova sa našim starim partnerima, a početkom marta biće održano i ročište, na kome će se najveći poverioci fabrike izjasniti o unapred pripremljenom planu reorganizacije", kazao je Svilarov Tanjugu.

U "Aha Mura-Prvi maj" zaposleno je 1.328 radnika koji već četiri meseca ne rade, jer je nevolje nekad uglednoj kući napravila firma Mura iz Murske Sobote, koja je bankrotirala, pa je samim tim u stečaj povukla i "Prvi maj", kojeg je pomenuta slovenačka kuća privatizovala.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: