Akcija da svako novorođenče u Nišu dobije svoje drvo

Regionalne vesti - Ponedeljak 05.10.2015 - 21:07

Sa idejom da svako dete koje se rodi u Nišu dobije sadnicu, koju će njegovi roditelji, a potom i ono samo, zalivati i čuvati, grupa “Pomoć ugroženim Nišlijama” i JKP “Mediana” pokreću akciju “Drvo za život”.

Drvo će zalivati roditelji, a kasnije i samo dete; Foto: flickr.com/Alison Henry Drvo će zalivati roditelji, a kasnije i samo dete; Foto: flickr.com/Alison Henry

Kako objašnjava direktor “Mediane” Bratislav Vučković, ukoliko uređivanje zelenila "pređe" u preduzeće na čijem je čelu, plan je da se u gradu napravi “Park života i mladosti”.

Sa nadležnim strukturama u gradu odrediće se jedan park gde će svako novorođeno dete dobiti drvo koje će zalivati njegovi roditelji, a kasnije i samo dete.

Sve će to biti rađeno u konsultaciji sa stručnjacima.

Urbanisti će odlučiti koja bi lokacija bila pogodna - objašnjava Vučković.

Prema rečima Nebojše Ozimića iz neformalne grupe “Pomoć ugroženim Nišlijama” akcija je na samom početku i tek slede razgovori sa direktorom Kliničkog centra oko prosleđivanja spiska novorođenih, kao i sa stručnjacima oko lokacije za sadnju i vrste drveća.

Tako što će svako dete imati svoje drvo o kome će brinuti nadamo se da će biti više Nišlija koji će brinuti o svojoj okolini, a i sam grad će biti zeleniji - objašnjava Ozimić.

On ističe da ovom akcijom grupa “Pomoć ugroženim Nišlijama” malo “izlazi iz okvira onog osnovnog što radi, ali da njom želi da utiče na ekološku svest građana”.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: