AL: Hapšenje u Centru za kulturu

Regionalne vesti - Utorak 03.02.2015 - 08:56

Šefica računovodstva u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu G.M. (42) uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i oštetila više gradskih institucija za 3,17 miliona dinara.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Sumnja se da G.M. od 24. oktobra 2012. godine do 30. septembra 2014. godine oštetila Centar za kulturu, Javnu biblioteku „Vuk Karadžić“ i Zavičajni muzej u Aleksincu tako što je 1,96 miliona dinara sa računa tih institucija direktno prenosila na svoje privatne tekuće račune.
 
Sumnja se i da je G.M. podizala gotovinu blagajničkim čekovima sa tekućih računa pomenutih ustanova, a koje nije prikazivala u blagajničkim izveštajima, čime je oštetila njihov budžet za iznos od 1,07 miliona dinara. 
 
Ona se tereti da je privatne račune plaćala direktno sa računa ovih ustanova i time ih oštetila za iznos od 143.897 dinara, kao i da je falsifikujući izveštaje pravdala utrošak budžetskih sredstava i na taj način sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.
 
Osumnjičenoj G.M. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: