Besplatno grejanje za najugroženije Leskovčane

Regionalne vesti - Ponedeljak 22.01.2018 - 13:39

Stotinak ugroženih i domaćinstva sa bolesnim ili nepokretnim članovima koja žive u Leskovcu i greju se preko toplane, ove godine neće plaćati račune za grejanje.

Najugroženiji Leskovčani neće plaćati grejanje FOTO: OK Radio Najugroženiji Leskovčani neće plaćati grejanje FOTO: OK Radio

Rukovodstvo Javno-komunalnog preduzeća Toplana, kaže direktor Jovica Đorđević, dalo je predlog da njihovi najugroženiji korisnici ne plaćaju grejanje, što je na današnjoj sednici jednoglasno usvojilo Gradsko veće.

Reč je porodicama koje primaju socijalnu pomoć, kao i o onima koji, preko Centra za socijalni rad, dobijaju uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica.

- Želimo da građanima koji žive na ivici egzistencije olakšamo tešku finansijsku situaciju - kaže Đorđević.

Ove porodice, kaže Đorđević, biće oslobođenje plaćanja računa za grejanje od 1. januara do 31. decembra 2018. godine. Iako je odluka Toplane usvojena na Veću, konačnu reč daće odbornici lokalnog parlamenta na prvoj narednoj sednici.

Podsetimo, prema poslednjim podacima Centra za socijalni rad, broj najugroženijih Leskovčana opao je u poslednje četiri godine, a ova ustanova trenutno ima 1.938 korisnika.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: